Chauffeurscafé Bolsward: 'Goochelen aan de stamtafel'

Arie Rinsma en Nynke Wijnia runnen alweer bijna vijf jaar Chauffeurscafé Bolsward. Een bekende horecagelegenheid in het hoge noorden waar veel chauffeurs ’s avonds genieten van de gezelligheid, goed eten, rust en zo nu en dan de goochelkunsten van Arie.

Chauffeurscafé Bolsward: 'Goochelen aan de stamtafel'| Routiers
Chauffeurscafé Bolsward: 'Goochelen aan de stamtafel'| Routiers
Chauffeurscafé Bolsward: 'Goochelen aan de stamtafel'| Routiers

We zitten tijdens het interview in de shop bij de wasstraat voor personenauto’s, die Arie en Nynke sinds ruim een halfjaar overdag runnen naast hun werk voor het chauffeurscafé. 

Chauffeurscafé Bolsward

Hoewel Arie en Nynke niet uit de transportwereld komen, hebben ze niet lang hoeven nadenken om Chauffeurscafé Bolsward te beginnen.  “We komen allebei uit de horeca. Arie heeft twintig jaar een restaurant gehad in Harlingen. Hij is een echte Harlinger met heerlijke kookkunsten”, zegt Nynke trots. “Ook ik ben altijd werkzaam geweest in de horeca en heb Arie leren kennen toen ik in zijn restaurant werkte. Ik ben een echte horecavrouw en bij mij staat service voorop. Voor ons was dit een nieuwe kans, waarbij Arie dus vanaf 16.00 uur in de keuken staat en ik de bediening, de afwas en de bestellingen doe, evenals de administratie.” 

Dagelijks wisselend dagmenu

Chauffeurs die ‘s avonds eten bij Chauffeurscafé Bolsward krijgen een code van de zijdeur, zodat ze zich ‘s ochtends kunnen opfrissen en bij de koffieautomaat een kop koffie kunnen pakken. “’s Avonds hebben we een dagelijks wisselend dagmenu, wat ze desgewenst ook kunnen meenemen. We hebben daarvoor goed verpakkingsmateriaal”, vertelt Nynke. “Naast het dagmenu, kan er ook voor worden gekozen om van de kaart te eten. Daarop staan onder de gasten populaire gerechten als Varkenshaas à la Chef, Spareribs en Hanekam, een soort kapsalon met gyros.”

Thuisvoelen

Arie en Nynke vinden het erg belangrijk dat de chauffeurs zich thuis voelen bij hen. Daarom staat naar hun zeggen gezelligheid, goed eten en goede parkeergelegenheid voorop. 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.