Chauffeurs in coronacrisis: 'Niet genoeg faciliteiten open’

coronacrisis 14-04-2020
Chauffeurs in coronacrisis: 'Niet genoeg faciliteiten open’

52 procent van de (inter)nationale chauffeurs geeft aan dat er in de huidige coronacrisis niet genoeg faciliteiten zoals een toilet en douche beschikbaar zijn.

Chauffeurs in coronacrisis: 'Niet genoeg faciliteiten open’

Vrachtwagenchauffeurs waarderen de veranderde rij- en rusttijden die vanwege het coronavirus in verschillende landen geïntroduceerd zijn. 59 procent van de geïnterviewde chauffeurs maakt van deze flexibiliteit gebruik.

Chauffeurs in coronacrisis: 'Niet genoeg faciliteiten open’

Faciliteiten tijdens coronacrisis

Desondanks is er nog steeds een tekort aan comfortfaciliteiten die deze vitale groep tijdens de rust kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld toiletten en douches. Truck Parking Europe roept overheden dan ook op om de (inter)nationale chauffeurs te blijven ondersteunen. Vrachtwagenchauffeurs hebben last van de beslissing van bepaalde landen om restaurants op vrachtwagenparkeerplaatsen te sluiten. Daarom roept Truck Parking Europe alle lokale overheden op om deze faciliteiten open te houden voor vrachtwagenchauffeurs. Eerder deden andere betrokken partijen een dergelijke oproep.

Digitale tachograafkaart

Vrachtwagenchauffeurs kunnen hun digitale tachograafkaart gebruiken om te bevestigen dat ze vrachtwagenchauffeur zijn en naar binnen mogen. Deze faciliteiten op de Europese transportroutes zijn cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van (inter)nationale vrachtwagenchauffeurs in de transportsector. Met name de mogelijkheid om wat te eten en zichzelf op te frissen tijdens de pauze is erg belangrijk. Zeker omdat de transportsector en vrachtwagenchauffeurs worden gezien als een vitale groep professionals, die nodig is om landen draaiende te houden.