Cao: TLN nodigt vakbonden uit aan onderhandelingstafel

CAO 18-05-2021
Cao: TLN nodigt vakbonden uit aan onderhandelingstafel

Transport & Logistiek Nederland (TLN) heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuwe onderhandelingsronde om alsnog te kunnen komen tot een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer. Daarom hebben de vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen de geplande acties vooralsnog on hold gezet. De nieuwe onderhandelingen staan gepland voor 20 mei.

Cao: TLN nodigt vakbonden uit aan onderhandelingstafel

Afgelopen, vrijdag 13 maart, hebben leden van FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen volgens de vakbonden laten zien dat acties in het beroepsgoederenvervoer grote impact hebben: vertraagde leveringen, afwijkende planningen en hinder bij werkgevers, klanten en opdrachtgevers. 

Eisen 

De vakbonden laten weten TLN de mogelijkheid te geven tijdens de nieuwe onderhandelingen in te gaan op de eerder door hen aangegeven eisen uit het ultimatum. “Er moet een onderhandelingsresultaat komen voor 27 mei 2021. Zo niet, dan gaan we verder met de estafetteacties. De voor deze week geplande acties voeren we niet uit, maar houden we achter de hand voor het geval we er voor 27 mei niet uitkomen.”

Bereid tot nieuwe cao

TLN-woordvoerder Bart van Pagée zegt dat TLN de bonden inderdaad heeft uitgenodigd voor nieuwe onderhandelingen, omdat ze er graag met hen zo snel mogelijk uit willen komen. “Net zoals twee maanden geleden zijn wij nog steeds bereid in gesprek te blijven om tot een nieuwe cao te komen.”