Bos Logistics neemt Vanbever-Heymans over

Bos Logistics, logistiek dienstverlener in de lucht- en zeevrachtindustrie, kondigt de overname aan van het Belgische Vanbever-Heymans.

Bos Logistics neemt Vanbever-Heymans over| Routiers
Bos Logistics neemt Vanbever-Heymans over| Routiers

Deze strategische acquisitie markeert naar eigen zeggen een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Bos Logistics en versterkt hun positie op Brucargo, de luchthaven van Brussel.

Vanbever-Heymans is een familiebedrijf dat al drie generaties lang transportdiensten levert met inmiddels ruim twintig voertuigen. De overname van Vanbever-Heymans door Bos Logistics biedt nieuwe groeikansen en synergieën.

Frank Bos Jr., directeur van Bos Logistics, licht de strategische beslissing toe: "Door de activiteiten van Vanbever-Heymans te integreren, versterken we onze positie op Brucargo. De klanten en diensten van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan. We streven ernaar om net zoals op Schiphol een leidende positie op Brucargo te verwerven. Deze overname brengt ons dichter bij dat doel. We bieden onze nieuwe medewerkers stabiliteit en ze treden toe tot een ambitieuze organisatie met volop groeimogelijkheden."

Duurzaamheid

Bos Logistics begrijpt naar zeggen van de directie de behoefte van klanten om bij te dragen aan duurzaam vervoer binnen de logistieke keten. De onderneming richt zich dan ook op het verminderen van de ecologische impact. Inzichtelijke dashboards stellen klanten in staat om de behaalde besparingen te monitoren en te meten. Deze transparantie is essentieel om gezamenlijk de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan.

Groeimogelijkheden

Bos Logistics kijkt al verder dan de overname van Vanbever-Heymans. Het bedrijf is momenteel in gesprek met verschillende partijen om op korte termijn een eigen warehouse faciliteit te openen. Hierdoor verwacht Bos Logistics een competitieve partner te worden voor luchtvrachthandling en -transport op Brucargo. Deze nieuwe faciliteit zal het dienstenpakket verder versterken en een optimale logistieke ervaring bieden aan klanten en partners.

Bos Logistics

Bos Logistics, opgericht in 1961, is gespecialiseerd in voor- en natransport, en opslag, waaronder een douane entrepot en overslag van lucht- en zeevracht. Bos: “Onze kernfocus ligt op de Benelux, waar we een sterke aanwezigheid hebben opgebouwd. Met de belangrijkste veiligheids- en kwaliteitscertificaten (AEO en TAPA EMEA FSR) in ons bezit, garanderen we onze klanten de hoogste service. Van ADR klasse 1 tot GDP-certificering en high-value transport. Wij bieden 24/7 dienstverlening”.

 Lees ook: Einde aan groei aantal wegvervoerders?

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.