Beveiligde Truckparking Duiven open

16-01-2018
Beveiligde Truckparking Duiven open

Er is weer een nieuwe, grootschalige beveiligde truckparking open. Nu op industrieterrein Centerpoort Noord, aan de A12, bij Duiven. Hier kunnen 200 vrachtwagenchauffeurs veilig en comfortabel overnachten.

Beveiligde Truckparking Duiven open

Parking voorziet in behoefte

De nieuwe parking voorziet in een grote behoefte. De economische groei zorgt voor een toename van het vrachtverkeer en dus voor een groeiende vraag naar veilige parkeerplekken, met bijbehorende voorzieningen. Hiermee is de veiligheid gediend en wordt de aantrekkelijkheid van Centerpoort Noord en Duiven vergroot.” Het project is gefinancierd door Topfonds Gelderland, verstrekt door fondsmanager Oost NL, en Europese geld.
Directeur Ton Barten van Parkeer Voorziening Liemers B.V.: “We zijn trots op dit innovatieve project! Initiatiefnemers Jan Snellenburg en Jacques Beijer hebben een lange adem gehad, maar het resultaat mag er zijn. Een landelijk dekkend netwerk van goed ingerichte en veilige truckparkings krijgt steeds meer vorm.” Barten is al betrokken bij de exploitatie van 5 succesvolle truckparkings en 2 trailerparkings in het Rotterdamse Havengebied. Onlangs is een nieuwe truckparking in Hazeldonk bij Breda in gebruik genomen. ”We zien dat onze formule werkt en er grote vraag is van internationale chauffeurs naar plekken om te overnachten”, aldus Barten.
De truckparking (www.truckparking-duiven.com) biedt plaats voor 207 vrachtwagens op een terrein van 3,3 hectare met sanitaire voorzieningen, douches, wasmachines en drogers, gratis wifi en een verblijfsruimte. Chauffeurs kunnen op de truckparking het eerste uur gratis parkeren. Daarna betalen zij 2,00 euro per uur, met een maximum van 14 euro per dag.