Berny Janssen gaat zingend van kweker naar kweker

Mijn lading 11-06-2021
Berny Janssen gaat zingend van kweker naar kweker

“Ik ben nu 55 jaar en voorlopig  blijf ik dit werk doen!”, zegt Berny Janssen stellig. “Wat ik er zo fijn aan vind? Ik heb de vrijheid. ’s Ochtends krijg ik een route mee, die loop ik netjes af zonder dat ik enorm hoef te haasten. Er zit geen enorme tijdsdruk achter. Door mijn ervaring met een burn-out in het verleden, geef ik nu ook goed mijn grenzen aan. 

Berny Janssen gaat zingend van kweker naar kweker

Wie: Berny Janssen
Truck: Volvo 460
Bedrijf: Mercuur Smart Logistics

“Als jonge jongen volgde ik de koksschool, maar als chef moet je altijd in het weekend werken en dat sprak me uiteindelijk toch niet aan. Mijn werkende leven begon ik als wegenmarkeerder, oftewel strepentrekker. Maar omdat er ’s winters geen werk was, vroeg het arbeidsbureau destijds of ik mij wilde omscholen tot vrachtwagenchauffeur. Dat bleek jaren geleden een schot in de roos. Sinds 2016 werk ik nu bij Mercuur Smart Logistics. Dat bevalt heel goed! Ik vervoer bloemen en planten, op het moment heel veel jonge plantjes. Die gaan naar kwekers, waar de plantjes worden opgepot. Zomerbloeiers als begonia’s en geraniums bijvoorbeeld. Als ze wat groter zijn en klaar voor de verkoop, haal ik ze weer op bij de kwekerijen om de planten naar tuincentra te brengen. Ik volg als het ware de weg van het stekje tot aan het tuincentrum waar de mensen de plant kopen.”

Berny Janssen heeft uitdagend werk

“Het is uitdagend om in de omgeving van de kassen te rijden. Dan zie je de mensen kijken hoe je zo’n drieasser even een klein weggetje achteruit indraait. Mensen snappen soms niet dat we de ruimte nodig hebben om te manoeuvreren. Het zou leerzaam zijn voor veel weggebruikers om te zien hoe het werkt. Dan zouden ze daarna vast wat meer rekening met ons houden. Mensen zijn tegenwoordig zo gejaagd, dat vind ik wel eens jammer. Maar verder doe ik het werk ontzettend graag!”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.