Bennie Staal: 'Superrit naar Griekenland'

Mijn rit 13-03-2020
Bennie Staal: 'Superrit naar Griekenland'

“Een paar weken geleden heb ik echt een superrit gehad op Griekenland.” Aan het woord is de 62-jarige ‘car rescue man’ Bennie Staal.

Bennie Staal: 'Superrit naar Griekenland'

Wie: Bennie Staal (62)
Truck: Scania S-serie
Bedrijf: Van Eijck International Car Rescue, Gilze-Rijen
Waarheen: Heel Europa

Bennie Staal: 'Superrit naar Griekenland'

“Ik moest daar een camper met aanhanger ophalen en daar komen dan natuurlijk onderweg altijd nog andere auto’s bij die ik ophaal en ook weer mee teruglaadt voor meestal Nederland. Ik ben sinds vijftien jaar chauffeur en doe dit werk nu tien jaar voor Van Eijck International Car Rescue in Gilze-Rijen en dat bevalt me heel erg goed. Op deze manier doe ik doe alle landen in Europa aan. Het enige land dat ik in de vrachtwagen nog niet heb gehad is Noord-Ierland.”

Bennie Staal in Athene

“Voor de rit naar Griekenland heb ik om en nabij de 6.000 kilometer gereden. Ik ben daarvoor op een dinsdagavond geladen met huurauto’s vertrokken richting Oostenrijk. Daar was ik donderdagmiddag leeg. Vervolgens ben ik naar Ancona in Italië gereden en heb daar de boot naar het Griekse Patras genomen. Zaterdagmiddag 17.00 uur kwam ik daar aan. Normaal gesproken halen we gestrande auto’s op bij garages en die zijn gesloten na 17.00 uur in het weekend. Het was handig dat de auto die ik hier moest ophalen op een parkeerplaats bij een supermarkt stond en dus eenvoudig en snel was op te laden. Ik ben daarna nog teruggereden naar Athene. Ik had daar een plek aan de haven gezien om te overnachten. Die plek was op loopafstand van het centrum en dus heb ik zondags met volle zon en 15 ∘C kunnen genieten van een mooi dagje Athene. Maandagochtend om 7.00 uur ben ik vervolgens naar Tripolis gereden en heb daar in de loop van de ochtend de camper met aanhanger geladen. Om 14.00 uur was ik weer in Patras en heb daar om 17.00 uur de boot genomen naar het Italiaanse Bari.”

Brenner

“Uitgerust heb ik de volgende ochtend nog een kapotte Nederlandse motorfiets geladen en vervolgens via Bolzano en richting de Brenner gereden. Daar heb ik de aanhanger neergezet en ben met de motorwagen naar Val Gardena gereden waar ik een auto moest laden. Woensdagavond heb ik in Duitsland nog een Nederlandse auto met skikoffer op het dak opgepikt. Daarna ben ik naar België gereden om in de loop van donderdag de camper met aanhanger te lossen. Donderdagavond was ik weer thuis.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.