Arocs-vijfasser voor Van Vliet

Mercedes-Benz 30-01-2019
Arocs-vijfasser voor Van Vliet

Transportbedrijf Van Vliet uit Sliedrecht heeft een Mercedes-Benz Arocs aan het wagenpark toegevoegd. De robuuste Arocs 4745 LK 10×4/6 gaat voor het bedrijf aan de slag in het zand-, grind- en asfalttransport.

Arocs-vijfasser voor Van Vliet

Na goede ervaringen met twee Actros-kippers en dealer Hogenbirk Bedrijfswagens, heeft Van Vliet Sliedrecht nu een Arocs-truck in gebruik genomen. Deze luchtgeveerde, af fabriek vijfasser wordt door de Sliedrechtse grond-, weg- en waterbouwer ingezet voor het zwaarste transport. Naar verwachting gaat de Arocs 70.000 km per jaar afleggen met het transport van zand, grind en asfalt.

Arocs-vijfasser voor Van Vliet

Dubbele plaatkoppeling

De kracht van de 12,8 liter OM471-motor met 330 Kw/450 pk wordt overgebracht op twee assen. De voorste twee assen en de laatste as zijn gestuurd, zodat de truck een kleinere draaicirkel heeft en makkelijker in het terrein te manoevreren is. De Arocs werd af fabriek geleverd met een dubbele plaatkoppeling waardoor de koppeling minder zwaar wordt belast en deze een lange levensduur heeft.

Geïsoleerde kipper met asfaltsnip

Van Vliet Sliedrecht liet bij Ruizeveld uit ’s-Gravendeel een geïsoleerde kipper met hydraulische asfaltsnip opbouwen. Met de hydraulische asfaltsnip klapt het onderste gedeelte van de klep naar beneden open, waardoor de horizontale vloer als het ware verlengd wordt. Hierdoor kan het asfalt preciezer in de asfaltverwerkingsmachine worden gekiept. Hogenbirk Bedrijfswagens heeft voor extra veiligheid en gebruiksgemak een camerasysteem opgebouwd waarmee de voorzijde, achterzijde en de kipperbak volledig in beeld zijn.