Als Jan de Jong bergen ziet, gaat de radio uit

Als een blije toerist. Gewoon onder werktijd. Zo voelt internationaal chauffeur Jan de Jong zich af en toe. “Toen ik vorige week Oostenrijk in reed, zag ik de bergen voor me opdoemen. Prachtige vergezichten met weidse landschappen, ruige rotshellingen en een stralende zon erbij. Dan ben ik helemaal in mijn element. Als ik dat zie, zet ik de radio af.” Jan rijdt een tankwagen met vaak gevaarlijke stoffen voor Transportbedrijf Van Ziel. Meestal richting Duitsland maar ook naar andere plekken. 

Als Jan de Jong bergen ziet, gaat de radio uit| Routiers

Het Betuwse dorpje Kapel-Avezaath vormt de thuisbasis van Van Ziel. Het is een rasecht familiebedrijf, gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Ouders Klaas en Marja van Ziel legden in 1985 samen de basis. Zoons Nico en Bart hebben ongeveer acht jaar de dagelijkse leiding. Ze zijn uitgebreid naar 21 eigen vrachtwagens en zetten nog eens vijftien vaste charters in. “Wij selecteren nette, klantgerichte chauffeurs”, legt Bart uit. “Het zijn, net als Jan, mannen die er verzorgd uitzien en representatief zijn voor de onderneming.” 

Jan de Jong heeft diploma al veertig jaar

Allemaal zijn ze in het bezit van een ADR-certificaat voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Deze mannen vinden het geen enkel probleem om zich te houden aan de regels daarvoor. Ze weten dat het ook voor hun eigen veiligheid is. Jan (61) haalde zijn diploma al toen hij 20 was.

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.