Alert op de weg

Alert op de weg

Als oud-chauffeur weet Jimmie Gilissen, eigenaar van JIM|trainingen als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Hij ondersteunt chauffeurs daarin met tips en adviezen.

Alert op de weg

Beste lezer,

Hoe is het de afgelopen weken gegaan? Is het gelukt om elke ochtend je glas water te drinken en vooral: wat deed het met je? Krijg je er meer energie van en ben je scherper tijdens het rijden, of heb je zelfs al wat gewicht verloren? Mail mij vooral met jouw resultaten of vragen.

Nu is het tijd voor de volgende nieuwe gezonde gewoonte die jij jezelf de komende maand gaat aanmeten, eentje die door de voedingsindustrie maar wat graag wordt tegengesproken.

Een cruciaal aspect van onze gezondheid is: het aantal eetmomenten per dag. Te midden van lange ritten en onregelmatige schema's kan het verleidelijk zijn om vaak te eten. Maar, slechts drie maaltijden per dag eten, brengt tal van voordelen met zich mee. Dat geldt niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor onze efficiëntie on the road.

Waarom drie maaltijden belangrijk zijn:

  1. Energie-efficiëntie: Drie evenwichtige maaltijden per dag voorzien ons lichaam van een constante toevoer van energie gedurende de dag. Hierdoor behouden we een consistente energie en blijven we alert op de weg.

  2. Spijsverteringsrust: Ons spijsverteringssysteem heeft tijd nodig om voedsel te verwerken. Drie maaltijden met voldoende tussenpozen geven ons lichaam de broodnodige tijd om efficiënt te verteren en voedingsstoffen op te nemen.

  3. Gewichtsbeheersing: Een regelmatig eetschema helpt bij het behouden van een gezond gewicht. Het voorkomt ook overmatige calorie-inname, aangezien we bewuster eten tijdens drie geplande maaltijden.

  4. Bloedsuikerbalans: Drie maaltijden per dag helpen bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit is essentieel om energiecrashes en hongergevoelens tussen de maaltijden door te voorkomen.

Praktische tips voor drie maaltijden:

  1. Plan vooruit: Maak een eetschema voor de dag en plan drie evenwichtige maaltijden. Dit helpt ook bij het vermijden van impulsieve snacks.

  2. Neem de tijd: Geef jezelf voldoende tijd om te genieten van elke maaltijd. Kauw rustig en geniet van het voedsel om het verzadigingsgevoel te vergroten.

  3. Vochtinname tussendoor: Als je tussen de maaltijden door hongerig bent, probeer dan eerst water te drinken. Vaak worden dorst en honger verward.

  4. Gezonde snacks: Als je toch een tussendoortje nodig hebt, kies dan voor gezonde opties zoals vers fruit, noten of groenten.

Door vast te houden aan drie maaltijden per dag, geven we ons lichaam de kans om optimaal te functioneren en dragen we bij aan onze gezondheid op de lange termijn. We zitten tenslotte meer dan we in beweging zijn.

Succes voor de komende maand en vergeet niet, het is maar een maand. Ik weet zeker dat dit een blijvertje is en je gaat helpen naar een gezond en fijn lichaam.

Groet, Jimmie. JIM|trainingen

[email protected]

Lees ook: Column | Jimmie Gilissen