Alain Voorhout: ’Je bent hier geen nummer'

Daf 27-12-2019
Alain Voorhout: ’Je bent hier geen nummer'

“Ik werk voor Nico van de Wiel Transporten in het Brabantse Mierlo”, vertelt Alain Voorhout. “In opdracht van dat bedrijf rijd ik feitelijk alles wat los- en vaststaat, maar hoofdzakelijk zijn we gespecialiseerd in het vervoer van kleding door geheel West-Europa.”

Alain Voorhout: ’Je bent hier geen nummer'

Mijn Bedrijf
Wie: Alain Voorhout (27)
Truck: DAF XF 106 SSC
Bedrijf: Nico van de Wiel Transporten 

Alain Voorhout: ’Je bent hier geen nummer'

“Ik rijd voornamelijk binnen Nederland en af en toe ook wel eens een weekje buitenland, het liefst in Duitsland. Via mijn vriendin Daniëlle ben ik op mijn achttiende bij Nico van der Wiel begonnen op een bestelbusje met een B-rijbewijs. Omdat dat van twee kanten goed beviel, ben ik vervolgens via het bedrijf mijn C- en CE-rijbewijzen gaan halen. Mijn werk bestaat nu vooral uit het bezorgen van vrachten die vanuit Frankrijk naar klanten in Nederland moeten. Al met al rijd ik 110.000, 120.000 kilometer per jaar. Ondanks dat ik in Nederland rijd, ben ik doordeweeks meestal niet thuis.”

Alain Voorhout: ’Je bent hier geen nummer'

Alain Voorhout zit ruim in het werk 

“Doordat het een klein bedrijf is met op dit moment acht vrachtwagens is het allemaal heel overzichtelijk en ben je geen nummer zoals bij veel grote bedrijven wel het geval is. Bij ons heb je gewoon rechtstreeks contact met je baas, ook omdat hij zelf meerijdt. Een groot voordeel is dat er maar weinig transportbedrijven zijn die echt gespecialiseerd zijn in confectiewerk en er dus meestal ruim voldoende werk is voor iedereen.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.