Adriana van Noordennen: ’Warm brood ruikt zo lekker!’

“Alweer tien jaar rijd ik op de vrachtwagen, waarvan zeven jaar voor Bakkerij De Paauw”, vertelt Adriana van Noordennen. “Ik wilde altijd al vrachtwagenchauffeur worden, maar had zo mijn twijfels omdat je nog wel eens hoorde dat het als vrouw lastig zou worden in een toch voornamelijk mannenwereld.”

Adriana van Noordennen: ’Warm brood ruikt zo lekker!’| Routiers
Adriana van Noordennen: ’Warm brood ruikt zo lekker!’| Routiers

Wie: Adriana van Noordennen (29)
Truck: Mercedes-Benz Actros
Bedrijf: Bakkerij De Paauw, Hardinxveld-Giessendam
Waarheen: Nederland

“Ik heb me na de middelbare school ingeschreven voor de chauffeursopleiding en heb daar nooit een seconde spijt van gehad. In die tijd zei ik altijd dat ik op het buitenland wilde rijden, maar daar is het nooit van gekomen. Voor m’n stage ben ik terechtgekomen bij een meubeldistributeur die nationaal opereert en dat beviel me uitstekend. Je komt dan veel bij mensen thuis en dat is vrijwel altijd gezellig. En natuurlijk konden mensen soms niet geloven als ik met meubels en witgoed sjouwde, maar ik doe dat gewoon. Ik wil dan ook bewijzen dat ik dat kan.” 

Adriana van Noordennen rijdt graag ‘s nachts

“Toen ik echter de kans kreeg om bij Bakkerij De Paauw te gaan werken, heb ik dat met twee handen aangegrepen. Ik ben meestal ‘s nachts onderweg. Op zondagen begin ik om 1.45 uur en de andere dagen tussen 2.30 en 5.00 uur, afhankelijk van de route. Het voordeel van het ‘s nachts rijden is dat het en niet druk is op de weg en je op tijd weer thuis bent. Dan heb je tenminste nog iets aan je dag.”

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.