VIDEO - "De ritten naar Spanje, daar kan ik zo ontzettend van genieten. Ik hou ervan om weken onderweg te zijn", zegt Ger van Rens."/>

Ger van Rens: 'Ritten naar Spanje, daar geniet ik ontzettend van'

‹ Terug naar overzicht

VIDEO – “De ritten naar Spanje, daar kan ik zo ontzettend van genieten. Ik hou ervan om weken onderweg te zijn”, zegt Ger van Rens.

Mijn Rit
Wie: Ger van Rens (73)
Truck: Volvo
Bedrijf: NTL Nijmeijer Transport, Gronau (Duitsland)
Waarheen: Spanje

 “Onlangs heb ik nog een rit naar Vigo gedaan in het noordwesten van Spanje net boven de Portugese grens. Ik reed, zoals meestal het geval is, met groupage lading en had eerst een zending gelost in Bilbao. Vervolgens was het een coil van 22 ton lossen in Vigo. Daarna ben ik van daaruit de bergen in gereden om kleine, maar loeizware kleine pallets – in totaal zo’n 24 ton – met leisteen te laden voor bestemmingen in de buurt van Bremen. In Noord-Duitsland heb ik vervolgens weer lading opgehaald die ik kon lossen op de thuisbasis in Gronau.”

Mijn Rit SpanjeLesgeven voor code 95

“Tot nu toe vind ik het heerlijk om nog steeds achter het stuur te zitten, zeker als je dat dan ook nog doet voor een bedrijf waar een goede sfeer heerst en iedereen het naar zijn zin heeft. Het mooie is ook dat er bij dit bedrijf tijdens een internationale rit weinig papierwerk aan te pas komt. Je vult alles in bij vertrek – datum, tijd, kilometerstand, kenteken enzovoorts – en pas bij terugkomst doe je dat weer. Zelfs het tankbonnetje van het tankstation aan de Belgisch-Franse grens bij Valenciennes hoef ik niet te bewaren. Heerlijk! Overigens is het chauffeuren niet het enige wat ik nog doe als het gaat om transport. Ik werk ook regelmatig als het zo uitkomt als planner voor Van Eijck Transport in Weert. Verder sta ik zo nu en dan ook nog voor de klas en geef dan les voor code 95 in onder meer lading zekeren en bedrijfshulpverlening. Zolang ik dat allemaal nog kan, zal ik dat ook blijven doen.”

Routiers 4 verschijnt aanstaande vrijdag. Lees daarin het volledige artikel! Nog geen abonnee? Klik HIER.
Lees
HIER meer Mijn Routiers-samenvattingen.