het bedrijf Tip Top Toers." "/>

Erwin Mulder rijdt touringcar én vrachtwagen

‹ Terug naar overzicht

“Vanaf mijn 23ste rijd ik op de touringcar”, steekt Erwin Mulder van wal. “Eerst in loondienst en nadat ik in 2003 mijn vakdiploma voor taxi/touringcar had gehaald als zelfstandig ondernemer met het bedrijf Tip Top Toers.” 

scania touringcar erwin mulderWie: Erwin Mulder (50)
Truck: DAF-truck en Scania-touringcar
Bedrijf: Tip Top Toers  en Tip Top Goods

“Ik ben indertijd voor mezelf begonnen, omdat het me leuk leek om een bus te kopen en daarmee acteurs te gaan rijden naar de theaters in Nederland en België. In 2005 haalde ik vervolgens mijn vrachtwagenrijbewijs en heb me jarenlang als chauffeur verhuurd op de bus en vrachtwagen. Nadat mijn zoon Jesse (20) op de eerste dag na zijn 18de verjaardag zijn busrijbewijs haalde, hebben we een 13 meter 70 Scania-touringcar gekocht en onze 15 seater Renault Master ingeruild voor een 16 seater Ford Transit. De afgelopen twee jaar hebben we samen heel wat van Europa gezien met schoolreizen, studentenreizen en supporters.”

Erwin Mulder lest voor de oplegger

zoon erwin mulder“Inmiddels heeft Jesse ook zijn rijbewijs voor de vrachtwagen met aanhanger gehaald. Uiteraard ben ik met hem een aantal keren mee geweest met de truck-oplegger naar Duitsland voor het afleveren van een lading aluminium. Op een van de terugreizen vanuit Duitsland merkte ik dat hij wel een beetje moe was. In onze bus kan ik dan het stuur overnemen, maar voor het rijden met een oplegger heb ik geen papieren. Daarvoor ben ik nu aan het lessen. Het lijkt ons wel leuk om straks samen op de truck te kruipen, dus heb ik inmiddels ook mijn transportondernemerspapieren gehaald bij OUB.” 

Lees het volledige artikel in Routiers. Nog geen abonnee? Klik HIER.