Mijn routiers

Uitgelicht

‘Digitale vrachtbrief voorkomt fouten’

“In alle jaren dat ik nu chauffeur ben, heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt en dus ook uiteenlopende lading vervoerd, van stukgoed tot vrachtwagens. Maar het werk dat ik nu doe, bevalt me eigenlijk het beste.”

Lees verder
filter
Mijn lading

‘Digitale vrachtbrief voorkomt fouten’

“In alle jaren dat ik nu chauffeur ben, heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt en dus ook uiteenlopende lading vervoerd, van stukgoed tot vrachtwagens. Maar het werk dat ik nu doe, bevalt me eigenlijk het beste.”

Lees verder
Mijn bedrijf

‘Hechte band met onze jongens’

“Samen met mijn broer Dirk-Jan Hazeleger heb ik sinds 1 januari 2017 het transportbedrijf van onze opa en oma overgenomen.

Lees verder
Mijn lading

‘Ik houd van uitdaging’

“Supermarkten beleveren is wat ik doe en dat bevalt me meer dan goed. Daar is het indertijd ook mee begonnen. Ik heb het vanaf de eerste dag een geweldig beroep gevonden. Ik ben bij mijn eerste werkgever begonnen met het rijden voor Plusmarkt.”

Lees verder
Mijn rit

‘Het is gewoon mijn grootste hobby’

“Al vijftien jaar vervoer ik voor Busser Transport paarden en honden in binnen- en buitenland. Het is een hobby van me en daarom doe ik dat nog steeds met veel plezier.”

Lees verder
Mijn leven

‘De dagen op de vrachtauto zijn een feest!’

“Mijn vader had een eigen transportbedrijf en op mijn zeventiende had ik nog geen idee wat ik wilde worden. Het idee was om mijn vrachtwagenrijbewijzen te gaan halen en na mijn meao-opleiding een jaar de vrachtwagen op te gaan om na te denken welke studie ik hierna zou gaan doen. Alleen is dat jaar vijftien jaar geworden… Overigens niet in het bedrijf van mijn vader.”

Lees verder
Mijn bedrijf

‘Flexibel en betrouwbaar ondernemen’

“Samen met mijn vriend Istvan van der Linden ben ik in september dit jaar voor mezelf begonnen onder de toepasselijke naam I&F Transport. Tot voor kort reed ik in loondienst en heb van alles vervoerd, van blikjes en vuilnis tot varkens en paarden. Ook heb ik met een tankcontainer gereden.”

Lees verder
Mijn truck

‘Scania: mooie, stoere trekker!’

“Sinds ik zelfstandig rijd, en dat is inmiddels alweer twaalf jaar, heb ik heel bewust gekozen voor een Scania. Het is een mooie, stoere trekker. Bovendien is het uitzicht vanuit de cabine goed en zijn de spiegels groot. Het is gewoon een heerlijke vrachtauto om in te rijden.”

Lees verder
Mijn truck

‘Bewust gekozen voor MAN’

“In de tien jaar dat ik nu voor mezelf werk, heb ik er bewust voor gekozen in MAN-trucks te rijden. Dat komt niet alleen omdat ik het prettige en goede auto’s vind, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Dat geldt ook voor de samenwerking met de dealer; die is voor mij erg belangrijk.”

Lees verder
Mijn lading

‘Weer een sociaal leven’

“Chauffeur worden en voor mezelf rijden was voor mij als kind al een droom. En nu is die droom werkelijkheid geworden in maart dit jaar. Eigenlijk bizar als je 24 jaar bent, maar ik vind het geweldig. Al zes weken nadat ik achttien was geworden, had ik al mijn papieren al.”

Lees verder
Mijn rit

‘Speciale rit samen met m’n dochter’

“Een superrit was het afgelopen mei naar Spanje. Ik rijd veel op Frankrijk en Spanje en zou niet anders willen. Het is toch geweldig als je voor je werk op plaatsen komt waar anderen naartoe op vakantie gaan. Deze keer was de rit naar Spanje extra speciaal, omdat mijn oudste dochter Faith (13) meivakantie had en dus gezellig meeging.”

Lees verder
Mijn bedrijf

'Met eigen transport zijn we goedkoper uit'

“Na tot m’n 37ste in loondienst te hebben gewerkt bij een slachterij, een mengvoerbedrijf en een loonwerker, ben ik in 2003 zelf een tuinbouwbedrijf gestart. We zijn nu met vijftien vaste medewerkers en circa zestig seizoensarbeiders het hele jaar door erg druk met de productie van ijsbergsla en andijvie, het kweken van lelies en het onderhoud van het machinepark.”

Lees verder
Mijn leven

Boer én chauffeur

“Ik ben geen voltijdsberoepschauffeur. Ik heb een agrarische bedrijf en dus seizoensgebonden werk, voornamelijk van april tot en met oktober. In de periodes dat het minder druk is op de boerderij, dan rijd ik voor verschillende transportbedrijven. Dat doe ik zo al sinds mijn twintigste. De combinatie van werken op de boerderij en als chauffeur de weg op met agrarische producten vind ik perfect. Daar ligt mijn hart.”

Lees verder
Mijn truck

Paul Jans-Beeke: 'Offroadtruck is niet kapot te krijgen'

¨In deze vrachtauto rijd ik natuurlijk niet voor m´n werk. De truck doet dienst als serviceauto in onze offroad tour in Marokko die ik samen met Roy en Mike van Mil iedere twee jaar organiseer en waarin we ook zelf meerijden.”

Lees verder
Mijn rit

Jaco van Aalsburg: 'Alpe d'Huzes is machtig mooi!'

¨Donderdag 7 juni Alpe d´Huzes. Dat is waar we het met team logistiek allemaal voor doen. Met maar liefst 24 vrachtwagens hebben we alles vervoerd wat er die dag -maar voor de vrijwilligers ook de dagen ervoor- nodig is, van catering, dekens en tenten tot materieel voor podia, licht, geluid, aggregaten enzovoorts.”

Lees verder
Mijn leven

Jan Dirk Zorge (60): ,,Dat je uit ´t vak komt, wordt gewaardeerd''

¨Voor wat ik nu doe, heb ik niet echt gekozen, maar was het min of meer “uit nood geboren”. Ik werd door het faillissement van mijn werkgever werkeloos en dat op 55 jarig leeftijd.”

Lees verder
Mijn lading

Geen werk voor de gemiddelde chauffeur

¨De handel en het transport van vis is een mooie tak van sport. Ik ben ermee opgegroeid en zou niet anders willen. Maar ik denk niet dat dit werk is voor de gemiddelde chauffeur.

Lees verder
Mijn truck Scania

Mari (SerVerDie Transport): 'Mooi door eenvoud'

Dit is alweer de derde Scania sinds ik in september 1998 voor mezelf ben gaan rijden. Dat heeft niet alleen te maken met het goed bevallen van de Scania als trekker.

Lees verder
Mijn rit

Jeffrey (P&M Express): '2 maart geen geluksdag'

Zo´n kleine twaalf jaar rij ik nu als internationaal chauffeur. Op een of andere manier lijkt alleen 2 maart al twee jaar op rij niet bepaald mijn geluksdag. Dit jaar vertrokken we op 1 maart met twee auto´s naar een losadres in Birmingham.

Lees verder
Mijn bedrijf

Stens Transport BV: 'De beste tip: saamhorigheid!'

Sinds kort ben ik mede-eigenaar van Stens Transport, het bedrijf dat m´n overgrootopa in 1917 is begonnen. Ik ben daarmee de vierde generatie die het bedrijf, gespecialiseerd in veevervoer, gaat voortzetten. Ik doe dat nu samen met mijn vader, Jan Stens.

Lees verder
Mijn leven

Nicole (BKT): 'Nog veel leuker dan ik dacht'

Hoewel ik ben opgegroeid in een chauffeursfamilie, heb ik zeker niet altijd chauffeur willen worden. Wel heb ik altijd geroepen dat ik ooit mijn groot rijbewijs wilde halen.

Lees verder
Mijn lading

Dasselaar Transport: 'Veertien immigranten in m'n trailer'

Jarenlang heb ik op het Midden-Oosten gereden, maar vanwege te lage tarieven ben ik daarmee gestopt. Ik rijd nu voor een Belgische opdrachtgever iedere week naar Engeland en Schotland. Het is enorm uitkijken dat er geen vluchtelingen in je trailer proberen te kruipen.

Lees verder
Mijn truck

Stoere Mercedes-Benz Actros als werkpaard

Deze Mercedes-Benz Actros 2442 is gewoon een fijne auto om mee te rijden. Veilig, compleet en luxe. En zeker goed vertoeven als je de hele week weg bent.

Lees verder
Mijn truck

Voncken Transport: 'DAF-cabine en rijgedrag staan me aan'

Ik heb zelf mijn truck mogen uitkiezen. Bij ons bedrijf heb je gelukkig nog keuze uit Daf, Volvo, of MAN. Ik heb voor het eerst voor de Daf gekozen, omdat mij de cabine heel goed aanstond. Bovendien had ik er tijdens een code 95 cursus een rijproef mee gedaan en qua rijden was me dat goed bevallen.

Lees verder
Mijn rit

Een doos met sigaren deed wonderen in het Midden-Oosten

We kennen elkaar al ruim vijftig jaar en hebben heel veel ritten samen gereden, ieder in onze eigen auto. Vooral de negen jaar dat we op het Midden-Oosten reden was een waanzinnig mooie tijd. Je had als chauffeur alle vrijheid en moest zelf je weg zien te vinden in landen met totaal andere zeden en gewoonten.

Lees verder
Mijn leven

Smit Transport: 'Truckracing mijn lust en mijn leven!'

Je bent in een raceweekend best druk met sleutelen tot in de late uurtjes om de volgende dag weer klaar te staan voor de race. Nu ik dagelijks op kantoor zit, is het heerlijk om in een raceweekend de brullende diesel over de baan te voelen gaan. Dat geeft zo’n kick.

Lees verder
Mijn lading

Global Transport Services: 'Lekker veel onderweg zijn'

Zeecontainers. Dat is wat ik het merendeel van de tijd vervoer. Genieten, want ik hou ervan om veel kilometers te maken en lekker veel onderweg te zijn. Met zeecontainers is het immers gewoon opzetten en rijden.

Lees verder
Mijn bedrijf

J. Wouters Transport: 'Zien wat de toekomst brengt'

Op 1 januari 2017 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, J. Wouters Transport en ben in het bezit van de benodigde documenten om ook voor derden transportwerkzaamheden te mogen uitvoeren. Tot op de dag van vandaag heb ik geen seconde spijt van gehad van die beslissing. Sterker nog, ik kijk er enorm naar uit.

Lees verder
Mijn truck

Steven Hendrikx Transport: ¨Met plezier naar je auto lopen¨

Toen ik twee jaar geleden een spiksplinternieuwe kreeg van mijn baas haalde die het echter niet bij de oude DAF als het gaat om comfort en vering.

Lees verder
Mijn rit

Erik Boots is nu al aan het aftellen...

Ik kan niet wachten om voor de vijfde keer met het team Logistiek in een konvooi van achttien vrachtwagens naar Alpe d´Huez te rijden om alles te vervoeren wat er voor die dag nodig is.

Lees verder
Mijn leven

Jan & Rieneke Valk: “Naast elkaar slapen, maar ieder in eigen truck”

We zijn in 1994 voor onszelf begonnen. Eerst reed Jan vooral overdag en ik ´s avonds of ´s nachts. Toen de kinderen uit huis waren, hebben we besloten met twee auto´s te gaan rijden.

Lees verder
Mijn lading

M. Heijboer Transport: ¨Afleveren hulpgoederen; een bijzondere ervaring¨

William Sperling ging voor de tweede keer voor de Stichting Kinderhulp Roemenië (SKR) met hulpgoederen naar Roemenië. Een bijzondere ervaring.

Lees verder
Mijn bedrijf

Berserik Logistics bv: ¨Snel, goed en doelgericht werk leveren¨

Ik werk sinds vorig jaar december als zelfstandig ondernemer onder de naam Berserik Logistics BV. Omdat mijn vader ermee stopte, heb ik de activiteiten van zijn bedrijf overgenomen.

Lees verder
Mijn bedrijf

Hereijgers Transport: ¨Dáár wil je werken!¨

Ik rijd voor de firma Hereijgers Transport, gespecialiseerd in distributie door de gehele Benelux. Ik rij met de meest uitlopende producten, voornamelijk in België. Onderweg overnachten doe ik niet.

Lees verder
Mijn truck

Hans van Beers: ¨Service doorslaggevend bij keuze truck¨

Ik ben een paar jaar geleden overgestapt op de MAN die ik nu rij, omdat de service die de garage bij me in de buurt verleent perfect is.

Lees verder
Mijn rit

Ruud Timmerman had een bijna mystieke ervaring

Alweer negen jaar rij ik op Noorwegen. Waanzinnig mooi land ! Ik heb al een paar keer genoten van het Noorderlicht. Spectaculair! En dat was de Noordkaap waar ik afgelopen augustus belandde ook.

Lees verder
Mijn leven

Adri Verhage: ¨Mijn werk is mijn hobby¨

Ik ben met landbouw opgegroeid, maar toen dat minder werd, ben ik als loonwerker vanaf m´n 18e al snel in het chauffeursvak gerold. Ik doe dat nu 52 jaar en het bevalt me nog steeds uitstekend.

Lees verder
Mijn lading

G en J van Leeuwen Transport: “Paardenmest rijden; vak apart”

Paardenmest in alle maten en soorten. Wat er leuk aan is, is dat je als chauffeur veel en leuk contact hebt met boeren en paardenliefhebbers op maneges en bij privéstallen waar je de mest komt ophalen

Lees verder
Mijn truck

¨Mijn volgende auto wordt weer een Renault¨

Omdat Edwin Kuiper een heel goede relatie heeft met zijn dealer en altijd goed bij hem terecht, viel zijn keuze ook nu weer op een Renault.

Lees verder
Mijn rit

DKJ Transport: ‘Slechte wegen in Azerbeidzjan’

Als chauffeur voor Ryano Logistics moest Guido de Waal voor de Duitse televisie twee generatoren vervoeren naar de hoofdstad Bakoe voor een WK-kwalificatiewedstrijd.

Lees verder
Mijn leven

Ravetra Logistics BV: ‘Werk niet ten koste van privé’

Het hebben van een eigen transportbedrijf was echter een jongensdroom, die ik op m´n 26e heb kunnen realiseren.

Lees verder
Mijn lading

Tijd van levensbelang bij Arjan van Houtum tour & event trucking

Tijd van levensbelang bij Arjan van Houtum tour & event trucking.

Lees verder
Mijn bedrijf

Professionele uitstraling belangrijk bij Van der Gaag Transport

Lees verder